Inarinsaamen yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyvä kaikki, jotka osaavat inarinsaamea. Varsinaisen jäsenen ei tarvitse olla inarinsaamelaisesta suvusta. Inarinsaamen taidoksi riittää, kunhan ymmärtää puhuttua ja kirjoitettua inarinsaamea ja osaa puhua yksinkertaista inarinsaamea.

Varsinaisella jäsenellä on oikeus osallistua, puhua ja äänestää yhdistyksen vuosikokouksessa. Sen lisäksi varsinaiselle jäsenelle lähetetään Anarâš-lehti já Anarâš-kalenteri. Varsinainen jäsen saattaa saada yhdistyksen julkaisuista alennetun hinnan.

Mikäli et puhu inarinsaamea, mutta haluat tukea Inarinsaamen kielen yhdistyksen toimintaa, voit liittyä myös tukijäseneksi. Tukijäsenillä on oikeus osallistua yhdistyksen vuosikokoukseen, ja heille lähetetään sekä Anarâš-lehti että kalenteri. Tukijäsen ei saa alennuksia yhdistyksen julkaisuista.

Yhdistyksellä on myös kunniajäseniä, joilla on oikeus osallistua vuosikokoukseen ja heille lähetetään lehti ja kalenteri. He saavat myös samat alennukset kuin varsinaiset jäsenetkin. Kunniajäsenet eivät maksa jäsenmaksua.

Jos haluat liittyä Inarinsaamen yhdistyksen jäseneksi, lähetä sähköpostia jäsenvastaavalle osoitteeseen callee@anaraskielaservi.fi.

 

Jäsenmaksut:

Liittymismaksu (lapset eivät maksa): 5 €

Varsinaiset jäsenet: 10 €

Lapset alle 18 vuotta: 5 €

Tukijäsenet: 30 €